Zaterdag 18 juni 2011 – Even volhouden nog

Het gaat nog niet zo lekker met mijn hoofd. De hoofdpijn houdt onverminderd aan. Overdag kan ik met een ‘onderhoudsdosering’ van 500 mg paracetamol (elke vier uur) de hoofdpijn grotendeels onderdrukken, maar ’s ochtends is het een ramp. Zodoende begin ik rond 7.30 al met 1000 mg paracetamol, om vervolgens weer voor een paar uur mijn bed in te verdwijnen. En ik ben niet zo’n uitslaper, dus als ik om 9:45 nog in mijn bed lig, is er wel iets aan de hand. Vanmorgen leek de paracetamol niet te helpen, dus uit wanhoop heb ik er na twee uur ook nog maar 200 mg ibuprofen achteraan genomen. Dat is niet zo heel veel, maar hielp net voldoende. Het is echt ellendig als je je hoofd eigenlijk niet kunt neerleggen van de pijn, maar tegelijkertijd ook niet rechtop wilt zitten. Uiteindelijk moest ik om 10.00 opstaan voor een volgende dosis ATRA…iets waar je niet op zit te wachten als je van de hoofdpijn probeert af te komen.
Ik ben al aan het aftellen. Eenderde van de kuur zit er bijna op en vanaf vandaag nog 84 capsules te gaan…

Iets waar ik gisteren dan wel blij van werd is dat ik mijn examen heb gehaald dat ik laatst heb gedaan. Ik ben niet alleen erg opgelucht dat ik nu alle theorie heb afgesloten, maar ook wel een beetje trots op het feit dat ik het heb gepresteerd. Mijn studieloopbaanbegeleider had eerder tijdens een gesprek gezegd: “gezien jouw situatie is het nog maar de vraag of je die toets gaat halen, en dat geeft ook helemaal niet. Is nu niet belangrijk.” Ik knikte en snapte dat het goed bedoeld was, maar ergens druiste het een beetje tegen mijn gevoel in. Voor mij was het wel belangrijk en ik wilde die toets gewoon graag halen. Ik wilde er in ieder geval mijn best voor doen en als het niet zou lukken, nou ja, so be it. Er zijn ergere dingen. Uiteindelijk heb ik toch alle stof goed kunnen bestuderen en na het examen had ik er eigenlijk ook een goed gevoel over. Ik ben heel blij dat ik het heb afgesloten. Weer wat achterstallige studiepunten binnen!

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

2 reacties op Zaterdag 18 juni 2011 – Even volhouden nog

  1. Roy schreef:

    Gefeliciteerd! laat je iedereen toch even wat zien hoor! even tentamen halen terwijl mensen dat niet verwachten. wel echt balen van je hoofdpijn. gaat het inmiddels al wat beter?

    xxx

  2. Cisca Schotemeijer schreef:

    Gefeliciteerd met het behalen van dit examen……weer een mijlpaaltje voor jezelf……je hebt het toch maar weer geflikt! Na alle ellende die je hebt meegemaakt mag je daar zeker trots op zijn.
    Ik hoop voor je dat je snel weer van de hoofdpijn bent verlost….is geen pretje!
    Succes verder met je studie……jij komt er wel.

    Groetjes,
    Cisca Schotemeijer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *