Zondag 14 augustus 2011 – Vanuit Italië…

Buongiorno, vandaag een blog uit Italië.
Want ja, dat ik nu in een heerlijk warm land zit waar de zon volop schijnt (ah, flauw! Sorry hoor), betekent niet dat ik niks te schrijven heb.

Gisterochtend ben ik met mijn boeltje vertrokken. Waar anderen zich waarschijnlijk druk zouden maken om een koffer die niet meer dicht kan of het dilemma dat er niet genoeg schoenen mee kunnen, dacht ik alleen maar aan levensreddende zaken. Op een gegeven moment verleg je nu eenmaal je prioriteiten… Zodoende waren al mijn medicijnen als eerste ingepakt, want die staan bovenaan mijn lijstje van ‘belangrijke dingen’. Je wilt toch niet meemaken dat je halverwege de reis ontdekt dat je je chemo vergeten bent.

Op twee stond een brief van mijn hematoloog, die ik een tijdje geleden van hem had gekregen. Daarin heeft hij mijn ziektegeschiedenis in het kort -en dat is best knap- beschreven. Mocht er iets zijn waarvoor ik naar het ziekenhuis moet en medische hulp nodig heb, dan kan ik die brief geven.
Ergens onderaan heeft hij nog even vermeld that the patient is doing well en dat ik mijn opleiding tot verloskundige inmiddels heb hervat. Je weet het niet, het zou zomaar eens relevant kunnen zijn.

Verder heb ik vooral veel zonnebrandcrème met hoge beschermingsfactor ingepakt, want de zon hier is zowel vriend als vijand. Ik loop het risico erg te verbranden en tot overmaat van ramp huidkanker te krijgen (jullie ook, maar ik door de chemo net even meer). Iets waar ik niet op zit te wachten. Een beetje uitkijken en flink goed insmeren dus. Vooral niet knetterbruin worden.
Wat ik dit keer helemaal niet heb meegenomen, is anti-muggenspul. Ik bedoel, je moet wel een hele domme mug zijn wil je de chemo niet op afstand ruiken en mij willen steken. Geheid dat zijn vleugeltjes zouden uitvallen.

Gisteravond lekker een pizzaatje gegeten, hoe kan het ook anders. Ik had gezworen geen wijn te drinken, omdat ik door de methotrexaat niet zo lekker en vooral erg moe was. Maar toen ik uiteindelijk iets gegeten had en me alweer een stuk beter voelde, zag ik het allemaal ineens heel anders. We zaten op een gezellig, druk terras aan het meer van Lugano, tussen de bergen. Ik dacht, wat kan mij die methotrexaat ook schelen. We hebben een karaf heerlijke wijn besteld, maar ikzelf heb het bij anderhalf glas gehouden. Tenslotte zit ik hier nog twee weken… en ik heb nu eenmaal een deal met mijn hematoloog. Niet te veel, was de afspraak. Ik weet niet waar hij me voor aan ziet, maar comazuipen doe ik niet aan.
Daarna nog even door een dorpje geslenterd, waar het ondanks dat alles inmiddels dicht was, toch nog best druk was. Gezellig.

Ik hou zo van dit land. Volgens mij schreef ik het vorige keer dat ik in Italië was ook, maar alles is zo waanzinnig mooi hier. Ik geniet er volop van.

Sterkte jullie, in Nederland… (regent het nog??)

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

3 reacties op Zondag 14 augustus 2011 – Vanuit Italië…

  1. Carel Weijers schreef:

    Zo, dus jullie zij al weg! Met jullie vertrek is dan hier het mooie weer gekomen. De hele dag konden we buiten vertoeven. Thea in de zon en ik (eindelijk) de nieuwe voordeur schilderen.

    Geniet er daar van in Italië en doe iedereen die mee is de groeten.

    Thea en Carel

  2. Hanna Lippinkhof schreef:

    Hoi Lisa,

    Wat heerlijk! Geniet lekker van je vakantie! Wij zijn net terug uit Italie en ik heb de brief van de dokter op de terugweg met een opgelucht gevoel verscheurd. Niet nodig gehad!
    Vel plezier!

  3. Marja Jonkman - Mesman schreef:

    Geniet er lekker van….(en ook van je wijntje…gniff)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *