Zondag 4 december 2011 – Het boek komt in zicht…

Nou nou, heb ik even een drukke week achter de rug. Maandag en dinsdag de hele dag stage gelopen in Leiden, woensdag naar het LUMC voor controle en een punctie, donderdag weer stage, vrijdag naar mijn opleiding in Amsterdam en gisteren de hele dag bij mijn uitgever geweest.
Sommige dingen kunnen niet uitgesteld, gemist of verplaatst worden. Soms moet je gewoon álles. En als vrouw zijnde zou ik dat moeten kunnen hè, multitasken…
Gelukkig lukt het me steeds beter om bepaalde dingen iets meer los te laten en prioriteiten te stellen. Dat heb ik ook wel te danken aan mijn ziekte, want sommige dingen vind ik gewoon niet zo belangrijk meer. Ik doe ze wel, maar ik vind het sneller ‘goed’.
Vrijdag ben ik alleen ’s ochtends een paar uur op de Verloskunde Academie geweest, maar daarna ben ik naar huis gegaan omdat ik erg moe was. Niet heel gek natuurlijk. Ergens voelde het niet goed om weg te gaan, omdat de lessen verplicht waren, maar moe is moe. En ik moet daar toch rekening mee houden. Dat had voor mij op dat moment prioriteit.

Wat ik op dit moment ook heel belangrijk vind, is dat er een beetje schot in mijn boek komt. Vandaar dat ik gisteren de hele dag naar mijn uitgever ben geweest om de laatste wijzigingen te verwerken. Zij heeft het druk en ik heb het ook druk, dus we hebben er een hele zaterdag aan besteed.
De inhoud is nu écht klaar. Dat betekent dat in januari de tekst in boekvorm wordt omgezet (boekformaat, vormgeving, tekstopmaak, etc.) en dat er proefdrukken worden gemaakt. Zo’n proefdruk is dan echt zoals het boek eruit komt te zien, en er zijn meerdere mensen van de uitgeverij die dat gaan doorlezen. Waaronder iemand die het nog helemaal niet gelezen heeft en er dus met een frisse blik naar kan kijken. Verder lezen mijn uitgever en ikzelf het natuurlijk nog eens helemaal door. Daarbij gaan er ongetwijfeld nog dingen ontdekt worden of kleine wijzigingen plaatsvinden, maar in principe geen grote veranderingen meer. En daar ben ik heel erg blij om. Mijn uitgever ook trouwens, want die werd geloof ik een beetje gek van al mijn eigen aanpassingen. “Heb je er nou wéér aan zitten sleutelen?!”
Ze zei dat het goed was zoals ik het had ingestuurd, en dat ze bang was dat de vele wijzigingen niet ten goede zouden komen aan het boek. Zodoende heb ik besloten mijn manuscript niet meer in te kijken totdat de proefdruk er is. Ik wil het afsluiten nu, het boek afmaken en klaar. Ik heb er nu ook wel vertrouwen in dat het goed is zo.
Dat ik zelf nog zoveel wijzigingen had komt doordat ik mijn manuscript had opgestuurd in de veronderstelling dat er toch nog heel veel aan veranderd zou moeten worden. Bovendien stond op de website dat het wel tot vier maanden kan duren voordat je reactie krijgt. Vandaar dat ik het maar vast had ingestuurd, ondanks dat ik zelf nog niet helemaal tevreden was. Wist ik veel dat ik drie dagen later gebeld zou worden!

Het is de bedoeling dat de boekpresentatie in maart is. Ik hoop zo snel mogelijk, maar realistisch gezien zal het niet vóór maart zijn. Wat mij betreft mag het echter niet later, want tegen die tijd is het al twee jaar geleden dat ik de diagnose kreeg. Voor mij nog niet zo lang geleden, maar voor anderen wel.
Ik heb al vanaf het begin ideeën voor de boekpresentatie, maar ik weet nog niet zo goed hoe dat het beste gerealiseerd kan worden. Mijn uitgever helpt daarbij en organiseert dat uiteraard. Maar als ik daaraan denk, en aan de promotie die nog moet worden gemaakt, de publiciteit etc., dan is maart ineens weer heel dichtbij! Vandaar dat ik de komende maanden nog wel nodig zal hebben. En dat allemaal naast mijn studie, want dat gaat ook vrolijk door. Normaal gesproken had ik daar mijn handen al vol aan, en nu ben ik ook nog bezig met het uitgeven van een boek. Allemaal heel erg leuk en ik doe het graag, maar het is wel druk.

Het duurt nu in ieder geval niet zo heel lang meer voordat mijn boek uit komt! Nog een paar kleine maandjes geduld… maar het is de moeite waard hoor ;) al zeg ik het zelf.

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

1 reactie op Zondag 4 december 2011 – Het boek komt in zicht…

  1. Maria Swinkels-Coebergh schreef:

    Geweldig Lisa, wat ben je een enorme doorzetter!
    Ik ben nu al heel benieuwd naar je boek!
    Ik wens je veel sterkte met alle drukte, en blijf goed op jezelf passen,
    Groetjes,
    Maria swinkels-Coebergh

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *