Zondag 11 december 2011 – Geen fijn weekend

Ik heb weer geen lekker weekend. Bleegh, wat baal ik van die methotrexaat. Het maakt me moe, chagrijnig, energieloos en het bezorgt me hoofdpijn. Vrijdag was er nog niets aan de hand. Ik ben ’s avonds gezellig uit eten geweest met vriendinnen en daar kreeg ik juist heel veel energie van. Helaas was ik dat de volgende dag weer helemaal kwijt, met dank aan de MTX (methotrexaat). Nergens trek in, nergens zin in… Ik weet hoe het komt, maar dat verandert helaas niets aan mijn stemming.
Ik heb dit weekend vooral besteed aan een studieproject dat ik veel te lang voor me uit geschoven heb. Ik ben dan ook bijna de deur niet uit geweest. Heb alleen maar met mijn neus in de boeken gezeten en achter de computer zitten typen. Tussendoor nog anderhalf uur in mijn bed gelegen omdat ik zo moe was (en hoofdpijn had). Leuk hoor, op zaterdagmiddag.
 
Gisteravond ben ik begonnen met het maken van een digitaal fotoboek van mijn hele ziekteperiode. Ik vond het heftig om al die schokkende foto’s van de IC weer terug te zien. Ik heb ze vorig jaar al heel vaak bekeken, maar ze blijven verbijsterend. De foto’s die ik in een aparte map hier op de site heb staan zijn er niets bij.
Uiteindelijk ben ik uit frustratie maar even gestopt met dat fotoboek. Niet omdat ik de foto’s niet kon aanzien, maar omdat het invullen van dat boek niet zo aan mij besteed blijkt. Dat geschuif met al die foto- en tekstvakken, alles groter, kleiner en passend maken. En vervolgens vond ik het er niet uitzien. Ik raakte er heel geïrriteerd van. Kennelijk moet je over meer creativiteit beschikken om er iets van te kunnen maken. Of misschien moet je zoiets doen als je geen MTX geslikt hebt.

Vandaag is de kerstboom neergezet. Ook weer zoiets… Afgezien van vorig jaar heb ik een kerstboom nog nooit zo onbelangrijk gevonden. Het doet me niets meer. Voordat ik ziek werd hechtte ik er altijd veel waarde aan en ik heb drie jaar geleden allerlei mooie, dure kerstversiering gekocht. Kerstversiering die nu al bijna twee jaar voor niets opgeborgen ligt, en waarvan ik ook niet van plan ben om het nu tevoorschijn te halen. Ik wacht wel tot ik het weer leuk ga vinden. Dit jaar nog even niet. Ooit komt dat kerstgevoel wel weer een keer terug, hoop ik.

Zo jammer dat MTX zo’n invloed heeft op hoe ik me voel. Het maakt me moe en chagrijnig, en daar baal ik van. Zonder dat spul had ik misschien gewoon een leuk weekend gehad. Ik ben dan ook niet zo gezellig… niets is leuk en ik heb nergens zin in. Het liefst zou ik de tijd vooruit spoelen totdat ik me weer top voel. Maar tegen die tijd kan ik alweer bijna beginnen met de ATRA-kuur! Wat een feest.

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *