Zaterdag 21 mei 2011 – Tijdje rust

Mijn examen is achter de rug en nu is -afhankelijk van de uitslag- het tweede studiejaar afgerond, op zes weken stage na. Die zes weken stage zou ik deze zomer in het ziekenhuis lopen, maar die heb ik in overleg met de opleiding uitgesteld. Ten eerste omdat ik ze straks liever fulltime doe in plaats van nu parttime, ten tweede omdat ziekenhuisstages fysiek belastend zijn (je staat en loopt veel), en ten derde omdat ik graag even een studie-break wil. Af en toe heb ik namelijk het gevoel dat ik allerlei dingen moet, maar dat ik er in mijn hoofd nog niet zoveel ruimte voor heb. Ik ben namelijk nog veel bezig met alles wat er gebeurd is, mijn behandeling en andere dingen die in de wereld van kanker thuishoren. Regelmatig heb ik daar even tijd voor nodig… want mijn leven lijkt wel weer heel normaal, maar dat is het nog steeds niet. Daarom vind ik het fijn dat ik nu drie maanden heb om bijvoorbeeld mijn boek af te maken, en te genieten van de zomer die ik vorig jaar niet heb gehad. Ondertussen schrijf ik hier op mijn website lekker door natuurlijk.
In september zal ik dan waarschijnlijk beginnen met mijn minor ‘echografie’ van het vierde studiejaar (officieel zou ik nu naar het vierde –en laatste- jaar zijn gegaan, als mijn leven niet zo overhoop was gegooid). Daarna ga ik stages inhalen van het tweede jaar of een project doen van het derde jaar. Misschien begrijpelijk dat ik het overzicht ook af en toe even kwijt ben? Ik doe alles door elkaar. Maar uiteindelijk -zucht- komt alles goed.

Pas geleden ben ik toegetreden tot de redactie van het patiëntenblad LeukoNieuws, van de Stichting Contactgroep Leukemie. Via via was mij gevraagd of ik voor het blad wilde schrijven en dat doe ik nu sinds kort met veel plezier. Net als veel andere kankerpatiënten heb ook ik heel erg de behoefte om iets te doen. Iets terug doen kan vaak niet, maar betrokken zijn bij een patiëntenvereniging, stichting, goed doel of noem maar op, dat kan wel degelijk. En omdat ik graag schrijf, is het enorm leuk om op die manier betrokken te zijn en een bijdrage te kunnen leveren.

Mijn boek, waar nu steeds vaker naar gevraagd wordt, ben ik nu echt aan het afronden zodat ik het kan opsturen. Maar ik lees op alle websites van uitgeverijen dat het lezen van (de vele) manuscripten erg veel tijd kost en dat een reactie best een paar maanden op zich kan laten wachten. Nog héél even…geduld. Je kan het ook positief zien: hoe langer het duurt, hoe verder mijn verhaal bij jullie wegzakt en hoe spannender straks het boek is! Kunnen jullie wel tegen horror of medische thriller? Anders pas ik het even aan…

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

1 reactie op Zaterdag 21 mei 2011 – Tijdje rust

  1. Lianne Melsen schreef:

    Hoi Lisa,

    Ik denk dat je er inderdaad goed aan doet om die stage van de zomer even uit te stellen. De afgelopen maanden ben je weer volop aan de studie gegaan, en jezelf “af en toe” weer voorbij gelopen. Blijf om jezelf denken!!! Ik duim voor je dat je examens goed gegaan zijn en dat je toch alweer je 2e studie jaar afgemaakt hebt. Toppie hoor! En dat je straks diverse jaren door elkaar gaat doen, misschien lastig, maar fijn dat dat kan!
    Ga nu lekker genieten van de zomer, schrijven wat je leuk vind en goed kan, en wie weet nog op vakantie? Fijn weekend nog!

    Groeten Lianne en Hans

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *