Zondag 8 december 2013 – Time flies

Laat ik beginnen met mijn excuses aan te bieden voor het feit dat ik zo lang niet geschreven heb. In die vier jaar dat dit blog nu bestaat is er nog nooit zo lang geen blog geweest. Schandalig…

Ik ben erg druk met mijn eindstage, waardoor er weinig tijd over blijft. Op de momenten dat ik vrij ben wil ik dan graag andere dingen doen of gewoon even niets. En een blog vraagt meestal best veel tijd -ook al lijkt het alsof het zo getikt is. Soms weet ik ook gewoon niet wat ik nog moet schrijven. Mijn dagelijkse bezigheden bestaan vooral uit werk; spreekuur, bevallingen en kraamvisites. Errug interessant en errug leuk, maar daar kan ik in het kader van beroepsgeheim niet zoveel over vertellen, en daarnaast vraag ik me weleens af of het voor jullie nou wel zo boeiend is allemaal.
In ieder geval ben ik bijna afgestudeerd. Onlangs heb ik daarom mijn volledige verloskundige uitrusting aangeschaft. Na een bezoekje aan het bedrijf en een tweeënhalf uur durende voorlichting over alle instrumenten en spullen, heb ik mijn bestelling gedaan. Vorige week werd het bezorgd en inmiddels heb ik alles ook al een plekje gegeven. Oftewel, mijn verlostassen zijn ingepakt. Voor zover dat kon. Theoretisch gezien zou ik zo aan de slag kunnen, alleen het diploma ontbreekt nog.

DSC01575 (Medium)  DSC01578 (Medium)

Ik moet zeggen dat het wel spannend is allemaal. Ik ben me meer dan ooit bewust van het feit dat ik straks alle verantwoordelijkheid heb voor moeders en kinderen, dat ik in mijn eentje beslissingen zal moeten nemen. Dat ik ook voor moeilijke en stressvolle situaties zal komen te staan, en dat ik die dan zelf zal moeten oplossen. Maar ik voel dat ik er klaar voor ben en weet dat ik het kan. In vier jaar tijd word je hierop voorbereid. Ik doe nu ook al alles zelf, alleen er is nu nog iemand bij die eindverantwoordelijk is. Straks ben ik dat. Gelukkig hou ik van verantwoordelijkheid en zelfstandigheid, en vind ik het vak daarom ook zo leuk. Maar spannend is het natuurlijk wel…

Sinterklaas is inmiddels alweer achter de rug. Ook wij hebben het gevierd, afgelopen vrijdag. Zoals altijd was het weer erg leuk en gezellig. Gisteren heb ik met mijn moeder een kerstboom gekocht. Sint eruit, Kerstman erin. Op de terugweg werd ik gebeld door een van de verloskundigen van mijn stage: of ik een bevalling wilde doen. Het is vrij rustig qua bevallingen, dus vandaar dat ik bijna continu oproepbaar ben. Zodoende hebben we de kerstboom thuis afgeleverd en ben ik gelijk doorgereden naar het ziekenhuis. Zo kan je dag ineens een heel andere wending nemen.

Het huis is inmiddels in kerstsferen gebracht. Heerlijk vind ik dat. Kerst is de gezelligste tijd van het jaar. Voor mijn ziekte zette ik elk jaar ook een redelijk grote kunstkerstboom op mijn slaapkamer. Daarna heb ik het niet meer gedaan. Het is al vier jaar geleden dat er voor het laatst een kerstboom stond. Gevoelsmatig was het niet meer zo nodig, niet belangrijk genoeg om er zoveel moeite voor te doen. Dit jaar denk ik: hmm, misschien toch wel weer leuk. Niet dat ik veel zin heb om dat ding in elkaar te gaan zetten, maar als ‘ie eenmaal staat is het wel erg leuk. Vanmiddag heb ik mijn kerstversiering opgezocht op de zolder. Het stond helemaal achterin ergens onder het dak. Een vierjarige laag stof erop. Het leek nog maar kort geleden dat ik deze spullen voor het laatst in mijn handen had, en toch is het alweer vier jaar geleden. De afgelopen jaren zijn echt voorbij gevlogen.
Afijn, ik denk dat ik misschien wel weer een kerstboom in elkaar ga frutselen.

Over een paar dagen haal ik deze site tijdelijk uit de lucht, omdat ik ga solliciteren. Maar ik laat snel weer van me horen, beloofd.

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *