Donderdag 26 juli 2018 – Uit de dip

Eindelijk lijkt het de goede kant op te gaan. Sinds gisteren ben ik, zoals ze dat noemen, ‘uit de dip’. Wat betekent dat mijn bloedwaarden, en dan specifiek mijn leukocyten, hoog genoeg zijn om weer voldoende afweer te hebben. Dat gaat ook gepaard met verbetering van mijn klachten, en daar ben ik nog het meest blij mee. Ik heb al zo lang veel pijnklachten in mijn mond en slaap daardoor slecht (dat helaas nog steeds).

Gisteravond heeft Juliette bij mij in het ziekenhuis geslapen. Ik kon nog even niet zo goed alleen zijn (pieker veel), Bjorn was al thuis en Juliette was nog op bezoek. Ze is thuis spullen gaan halen en teruggekomen. Lieve schat is het ook. Uiteindelijk heeft zij de hele nacht heerlijk geslapen en ben ik wakker geweest van 01:00 – 05:30 uur. Ik heb 3 waterijsjes zitten eten, ijswater gedronken en Juliette maar overal doorheen slapen. Grappig wel :) en gelukkig maar. Ik vind het ook bezwaarlijk als iemand om mij wakker blijft. 

Ondanks dat ik in de afgelopen dagen erg opgezwollen ben geweest, kan ik toch wel zien dat ik in wezen flink verzwakt en afgevallen ben. En hoewel ik nog steeds erg schrik als ik in de spiegel kijk, weet ik dat het natuurlijk een gevolg van de chemo is… Ik zie er echt weer uit als een kankerpatiënt en daar heb ik erg veel moeite mee. Een paar weken terug wisten we nog van niks. Ongelooflijk hoe alles kan lopen… en dat de APL teruggekomen is. We begrijpen het eigenlijk nog steeds niet. Maar goed, er valt misschien ook weinig te begrijpen. Het is zoals het is en je moet dealen met de situatie zoals die is. Dat vind ik de ene keer lastiger dan de andere keer. Hopelijk gaat het vanaf nu elke dag beter. Ik probeer wel elke dag iets te doen, op de hometrainer of even lopen op de gang. Want des te eerder herstel ik natuurlijk. Dat weet ik nog van 8 jaar geleden. 

Vandaag ben ik ook voor het eerst van mijn kamer afgeweest, want dat mag weer. Bjorn, mijn moeder en ik zijn even naar het Leidseplein geweest, ik in de rolstoel. Fijn om even uit deze kamer te zijn. Mijn moeder zei: “8 jaar geleden waren we dolgelukkig toen je eindelijk mee naar het Leidseplein kon, omdat dat het het moment was waarop duidelijk werd dat je het echt overleefd had en het weer beter ging. Nu vragen we ons steeds af hoe het toch mogelijk is dat we weer in deze situatie terecht zijn gekomen…”  Bizar gewoon. De situatie is nu wat dat betreft heel anders. We hadden dit nooit zien aankomen.

Wederom ontvang ik elke dag zulke lieve post en wat ben ik er blij mee! Mailtjes, appjes, kaartjes. Echt een opsteker elke keer. Mijn kamer is er ook echt een stuk gezelliger door, want elke kaart wordt opgeplakt. Nogmaals heel erg bedankt.

Ik ga er een eind aan breien, want het kost me allemaal erg veel energie. Maar ik ben blij dat ik eindelijk kan melden dat het de goede kant op lijkt te gaan. Daar was ik ook wel aan toe, want het is allemaal erg zwaar geweest. Er zijn veel mensen die ik nog een reactie wil sturen (op email, app, etc) maar weet dat ik tot nu toe niet in staat ben geweest dit te doen. Alleen al dit blog bijhouden vraagt best veel. Maar ik ben iedereen heel dankbaar voor alle lieve blijken van medeleven, mede namens Bjorn! 

Hopelijk tot snel en liefs, Lisa. 

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

8 reacties op Donderdag 26 juli 2018 – Uit de dip

  1. Hans en Lies van Zundert schreef:

    Lisa, uit de dip wat een geweldig nieuws en nu door met herstellen en straks weer leuke dingen doen. Ook al zie je er uit als een kankerpatient zoals je schreef dan wel een hele lieve patient, dat dan weer wel. Ook daar komt weer verbetering in ik weet het zeker maar jij nog veel beter. Veel bewondering voor je moed en kracht om ondanks alles door te gaan en vooral zo positief.

    Heel veel s6 en een dikke knuffel van Hans en Lies.

  2. Linda schreef:

    Wat fijn Lisa, zelf je blog weer kunnen schrijven en dan ook nog met goed nieuws.
    Eventjes uit- geweest op het Leidseplein. Dat zijn kleine, bijzondere hoogtepuntjes.
    Lief dat Juliette bij je bleef slapen.
    Heerlijk onverstoorbaar, echt heel rustgevend voor jou, toch?
    Veel liefs

  3. Yvonne schreef:

    Wat een goed nieuws dat je uit de dip bent!
    Er komen steeds meer lichtpuntjes inzicht?

    Hou vol meis!

    Veel liefs Yvonne

  4. Atie schreef:

    kijk dat is een mooie afsluiting van mijn dag! Te lezen dat het beter met je gaat. Ik vind het ook wonderlijk en onbegrijpelijk dat de APL terug is. Hoe is het mogelijk? Antwoord krijgen we vast niet. Hopelijk slaap je vannacht beter. Zo niet…weet dat ik aan je denk als ik van de warmte wakker ligx

    • Simon schreef:

      Lieve Lisa,
      Voorzichtig optimisme, laten wij hopen dat dit de goede kant uitgaat.
      Ik kan alleen maar diep respect hebben zoals jij er mee om gaat, bidden kaarsjes
      branden en vaak probeer ik energie jouw kant op te sturen.
      Hou vol meid aan de horizon gloeit licht. Ik ben heel blij met jouw reacties
      naar al je vrienden.
      Als jij nu de goede kant opgaat geeft dat ook positief gewicht aan Bjorn en vooral aan je moeder om vol te houden.
      Simon

  5. Lotte schreef:

    Lieve Lies,

    Wat fijn om te lezen dat je weer wat dingen kan ondernemen, zoals een stukje lopen, op de home trainer en even naar het Plein. We hopen dat het iedere dag een stukje beter gaat met jou.

    Hartstikke logisch dat je niet overal op kan antwoorden, maar hiermee houd je toch iedereen op de hoogte!

    Ik blijf aan je denken en hopen op steeds meer lichtpuntjes. En ik wens je een goede en rustige nacht toe.

    Kus en knuffel van Lotte

  6. Mechteldmickers@gmsil.com schreef:

    Wat goed om te lezen dat het iets beter gaat. We hopen dat deze stijgende lijn door gaat!
    Het zal nog een poos duren voor alles weer normaal is maar nu het beter gaat ziet de toekomst er zonniger uit. Lieve Lisa en Bjorn, hou moed, veel liefs Erick en Mechteld

  7. Helga schreef:

    Lieve Lisa

    Wat een goed nieuws! Uit de dip! Wat fijn! Hopelijk wordt de pijn ook iedere dag minder nu en komen er steeds meer lichtpuntjes! Hou vol meid, je bent een kanjer!

    Liefs Helga

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *