Zaterdag 15 september 2018 – Wachten op de dip

De chemo zit erop. Na 6 dagen chemo is er eergisteren een einde gekomen aan deze kuur en op zich ben ik daar heel erg blij mee. Ik ben deze week best goed doorgekomen. Maar ik juich nog niet te vroeg, want de dip moet nog komen en het is altijd maar de vraag hoe je die doorkomt. Ik ga ervan uit dat het goed blijft gaan, maar het is toch best spannend. Mezelf kennende kan er altijd van alles gebeuren. Ik kijk nergens meer van op. Maar ik heb er wel vertrouwen in dat ik de dip goed doorsta.
De afgelopen drie dagen ben ik erg misselijk geweest en heb ik steeds mijn medicijnen weer uitgespuugd. Gisteren heb ik zelfs bijna niks kunnen innemen, wat toch wel heel vervelend is. Ze hebben al het ene antimisselijkheidsmedicijn vervangen door het andere, waar ik vaak beter op reageer, maar tot nu toe ging het niet super. Vandaag voelde ik me wel ietsje beter en heb ik ook de ATRA kunnen innemen, het belangrijkste medicijn. Nu de rest nog…

Mijn verpleegkundige van gisteren zei dat ze ervan overtuigd is dat ik hier over twee weken nog steeds lig. Want mijn leukocyten moeten nog dalen, vertelde ze, en daarna weer gaan stijgen. Dus binnen twee weken naar huis kunnen zag zij niet gebeuren. “Nee echt niet hoor,” zei ze stellig.
Ik weet het zo net nog niet. Misschien heeft ze gelijk, maar misschien ook wel niet. Inmiddels leg ik de dingen die ik hoor een beetje naast me neer, omdat ik al zo vaak ervaren heb dat het heel anders kan lopen. Ik zie het wel. Voor een controlfreak als ik kan ik het nu aardig goed loslaten. Ik heb mijn blik op oneindig, maar houd me wel vast aan de hoop dat ik op redelijk korte termijn weer naar huis mag. Die hoop, daar leef ik nu op. Loopt het uiteindelijk anders, dan is dat zo. Maar hoop is het enige wat je hebt als patiënt. En ik denk dat het heel belangrijk is om dat vast te houden, want het kan je door de moeilijkste periodes heen slepen. 
Mijn leukocyten waren een aantal dagen geleden nog 5,6 en gisteren al 1,7. Mijn waarden zijn dus heel snel gezakt, vandaar dat de dip misschien ook wel eerder komt… Normaal gesproken zouden ze maandag pas bloed afnemen, maar omdat de kans bestaat dat ik ineens in de dip zit, gaan ze morgen weer prikken. Ik ben erg benieuwd. We zijn nu al erg voorzichtig, omdat mijn afweer al heel laag is, maar in isolatie hoef ik dus nog niet. 

Vanwege mijn misselijkheid houd ik het blog even kort. Ik hoop snel weer een nieuw blog te kunnen plaatsen.
Voor degenen die het leuk vinden: ik heb een paar nieuwe foto’s toegevoegd aan het fotoalbum. 

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

4 reacties op Zaterdag 15 september 2018 – Wachten op de dip

  1. Familie Geurden schreef:

    We branden een kaarsje voor je … en vooral voor de HOOP!
    Liefs, Hennie Madelein Ellen xxx

  2. Yvette van Meekeren schreef:

    Lieve Lisa, hoop zo van harte dat je de dip goed doorkomt en hoop moet je zeker vasthouden. Wat is het fijn om je blog te lezen. Meeleven en weten hoe het met je gaat, zonder er heel dichtbij te staan. Denk vaak aan je (en realiseer dan weer des te meer hoe een kostbaar iets het is als je gezond bent)en hoe ongelofelijk knap en sterk jij dit gevecht aangaat. Lieve groet Yvette van Meekeren

  3. Josje schreef:

    O,Lisa wat ben jij toch een kanjer. Hoe jij met je ziekte omgaat. Je gaat het winnen. Ik weet het zeker. Lieve groetjes Fons en Josje

  4. anoniem schreef:

    Beste mevrouw Hilders,

    Ik ben een meisje van 14 jaar oud en ik heb uit nieuwsgierigheid uw boek gevonden in de bibliotheek. Verder was ik heel benieuwd wat het nou precies inhield dus heb ik het boek gelezen, en vond het een heel erg interessant boek. De gevoelens en uw ervaring was heel erg goed beschreven en ik was heel blij dat het uiteindelijk goed was afgelopen. Daarna zag ik dat u nog een blog had en ben ik gaan kijken, ik was heel erg geschokt toen na 8 jaar de kanker weer terugkwam en vind het allemaal heel erg heftig voor u. Ik weet natuurlijk niet hoe het voelt maar ik wil u alle geluk van de wereld wensen want u verdient het! Veel succes en houd u sterk :)!

    Groetjes, eeeen meisje

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *