Zaterdag 16 april 2011 – Dierenarts

Vanochtend was het voor de verandering eens de beurt aan mijn kat om naar de dokter te gaan. Met het verschil dat zij de mazzel had dat het niet om kanker ging, maar slechts om een chip, inentingen en ‘gewoon’ onderzoek. Dat had ik ook wel gewild in plaats van leukemie. Maar goed.

De afspraak bij de dierenarts stond om 10:15, dus het leek me niet onverstandig om Charlie een beetje op tijd binnen te roepen. Want ja, ze was buiten aan het spelen. Normaal gesproken komt ze direct aangehuppeld als er iemand in de tuin is of als je haar roept. Maar vanochtend vond ze het ineens nodig om verstoppertje te spelen. Ik rammelen met het voerbakje en roepen, maar ze zag de bui waarschijnlijk al hangen. Zoek het maar uit met je chip en je prikken! Wat dat betreft verschilden we een beetje van mening.
Uiteindelijk maar even de dierenarts gebeld, want het zag ernaar uit dat we te laat zouden komen. “Ja ehm…onze kat is buiten en eh…ze komt niet.” Ik had eigenlijk verwacht dat ze zou zeggen dat er dan maar een nieuwe afspraak gemaakt moest worden, maar ze zei: “Ze vóelt het! Ze vóelt het!” Ja, dat zal best. Gelukkig kregen we tot 11:00 de tijd om te komen.
Op de valreep kwam Charlie toch aangesjokt, alsof ze alle tijd van de wereld had. Gelukkig is ze dol op haar reismand, dus ze ging er gelijk in liggen. Snel in de auto en hup, naar de poli diergeneeskunde.

Aldaar zette ik de reismand op de ‘onderzoeksbank’ (die iets minder comfortabel is dan wat ik gewend ben) en aaide Charlie die inmiddels half lag te slapen. Ondertussen opende de dierenarts het elektronisch patiëntendossier van Charlie en zei toen: “oeehh, drie uitroeptekens!”
Ik zal even uitleggen waar die vandaan komen. Toen we voor het eerst met haar naar de dierenarts gingen en Charlie begon te blazen omdat ze injecties kreeg, zei ze meteen al: “Nou nou, dit is me er eentje hoor. Geloof mij maar!” Charlie kreeg allemaal stempels opgedrukt waar ik het totaal niet mee eens was. Dat ze een echte jager was en niet bepaald een gemakkelijke. Ik mocht deze dierenarts dus eigenlijk gelijk al niet zo, maar inmiddels vind ik haar geweldig. Ze is ontzettend goed namelijk. Inmiddels weet ik dat ze gelijk had, maar ik houd het er liever op dat Charlie karakter heeft, met een voor mij bekende gebruiksaanwijzing.

Afijn, de dierenarts heeft Charlie drie uitroeptekens gegeven en houdt er dus elke keer rekening mee dat er een klein monster uit die reismand komt. Terwijl ze dat niet is en vanochtend poeslief lag te slapen in haar mand, totaal relaxed. “Wacht even, ik doe eerst even het raam dicht!”, zei de dierenarts tegen mij. Alsof dit luie beest direct zou ontsnappen. Hoe komisch, maar goed, als zij het raam dicht wil doen…

Uiteindelijk kreeg Charlie een chip in haar nek met behulp van een naald die twee keer zo dik was als een punctienaald. En dat arme beest gaf geen krimp! Ze deed die dierenarts niet eens iets. Ze was hartstikke lief. Hoezo die drie uitroeptekens dan?!
In ieder geval is Charlie er weer vanaf. Die hoeft voorlopig even geen dokter te zien. Wat dat betreft heeft een dier het maar makkelijk soms…
Ik ben nu eigenlijk wel benieuwd of ik ook uitroeptekens achter mijn naam heb staan. Als mijn hematoloog de volgende keer het raam dicht doet, dan weet ik waarom.

Dit bericht is geplaatst in Zonder categorie. Bookmark de permalink.

3 reacties op Zaterdag 16 april 2011 – Dierenarts

  1. Fa schreef:

    Mooi verhaal Lies.

    Wil je even melden dat ik Charlie net gesignaleerd heb in onze tuin. Ze was helemaal geconcentreerd op de vogels :)

    x Fa

  2. Roy schreef:

    hahahaha hoe herkenbaar! 1 van mijn katten is er ook zo 1 met ‘Karakter’ en een voor mij dan weer bekende gebruiksaanwijzing! goed om te checken of de dierenarts het raam dicht doet volgende keer!

    xxx

    roy

  3. Marja Jonkman - Mesman schreef:

    hahahahaha Zou toch maar eens in dat dossier kijken… hmmmmm als je een Hilders bent mag je blij zijn als het er maar drie zijn…. ;-) (inkoppertje)

    Trouwens idd errug herkenbaar met Charly. Alleen ging onze kater (Sneeuwbal , later SNIJbal) NIET in de vervoersmand. Vier poten wijd als een Garfield voor de ingang he…..en met geen mogenlijkheid erin. Pas na een bak met snoepjes…trapte hij er weer in. (en nijdig daarna?! )

    -xx-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *