Over mij

Mijn naam is Lisa Hilders, ik ben 29 jaar, getrouwd met Bjorn, en verloskundige van beroep.

Op 13 maart 2010 kreeg ik de diagnose acute promyelocyten leukemie (APL), een zeldzame vorm van acute myeloïde leukemie (AML M3).

Op 17 juni 2018 heb ik opnieuw de diagnose leukemie gekregen. Aanvankelijk werd gedacht aan een andere vorm van leukemie, maar later bleek het toch weer om APL te gaan. Iets wat zeer zeldzaam blijkt te zijn. Als deze ziekte terugkomt, gebeurt dit in 99% van de gevallen binnen 3 jaar. In mijn geval is het 8 jaar geleden. Ik krijg nu een nieuw soort behandeling waar nog weinig ervaring mee is, maar waarvan de studieresultaten veelbelovend zijn.

12 reacties op Over mij

 1. LAD schreef:

  … ben per ongeluk op jouw blog terechtgekomen, en heb (natuurlijk) met tranen in mijn ogen gelezen: mijn dochter ligt nu in het LUMC, afdeling hebo, met BAL (bifenotypisch acute leukemie – heel simpel gezegd, AML en ALL ineen), als een beenmergpunctie aangeeft dat de chemo gewerkt heeft, ondergaat ze volgende maand een beenmergtransplantatie, na een chemoboost en bestraling. de foto’s van jouw IC periode herken ik van haar eerste LUMC IC periode, twee jaar geleden… heftig…
  bedankt dat je zo helder, open en eerlijk je gevoelens en alles wat je meemaakt opschrijft
  LA

 2. Boeddhi Kooge schreef:

  Lieve Lisa

  Wat een mooie site heb je ervan gemaakt! Knap hoor, dat je dit doet. Ik denk dat er veel mensen, ieder op zijn eigen manier, hier wat uit kunnen halen! Carpe diem! Je kan super trots zijn op jezelf! Een ‘gevecht’ met en tegen jezelf is het moeilijkste wat er is!

  Liefs, Boeddhi

 3. kieke schreef:

  Lieve Lisa,

  Ik moet toegeven dat het alweer even geleden is, maar nu kwam ik deze site tegen. Mooi in elkaar zet en bewonderenswaardig hoe je dit allemaal doet! Ondanks het feit dat ik deze ziekte zelf meerdere malen van dichtbij heb meegemaakt, heb ik er nog steeds geen woorden voor. Dus ik zeg opnieuw, sterkte en ga ervoor!

  Liefs Kieke

 4. Yvonne Bloemzaad schreef:

  Lisa, nu ook in het H.Dagblad.
  Goed stukje hoor en mooie foto.
  Je hebt het er maar druk mee.
  Succes verder.
  Gr. Yvonne Bl.

 5. Herma Kersbergen schreef:

  Hoi Lisa,

  Je kent me niet maar ik heb letterlijk jouw boeken door mijn handen gehad, ik werk bij de drukkerij waar jouw boek is gemaakt, al 23 jaar, natuurlijk lees ik niet alle boeken dat kan niet, toen vorige week één van onze machines kapot was dacht ik, ik pak het even, om vervolgens nooit meer los te laten.
  ’s Avonds ben ik thuis verder gegaan en bij de eerste 10 pagina’s rolde de tranen al over mijn wangen.
  Meid wat heb jij een hoop mee gemaakt en godzijdank ben je er nog na alle ellende, jemig.
  Zelf heb ik ook familie leden met kanker gehad, mijn zwager en mijn vriendin, zij is helaas overleden, vandaar dat het denk ik ook zoveel met me deed, ik wil zeggen dat het een heel mooi boek is geworden en dat je door het lezen weer even met beide voeten op de grond wordt gezet en er weer even duidelijk gemaakt wordt wat echt belangrijk is in het leven! Genieten!!
  Ik wens je veel succes en sterkte met je verdere weg en misschien tot ooit?

  Groetjes Herma

 6. Marijke van Aalst schreef:

  Hallo Lisa,

  Even voorstellen, anders denk je ook , met wie heb ik te doen.
  Jouw opa en oma Overgaauw , zijn mijn oom en tante, ik ben een dochter van Ina Kortekaas.
  Daar heb je vast weleens van gehoord.
  Via mijn moeder dus, heb ik iedere keer wel iets over je gehoord.
  En onlangs heb ik jouw boek bij haar ingezien. Ik moet het allemaal nog gaan lezen, maar ik wil je vast laten weten dat ik van alles onder de indruk ben en je intussen bewonder om alles wat je hebt doorstaan.
  Knap, hoe je er nu instaat.
  Ik wil je graag een verdere mooie toekomst wensen.

  Groeten van Marijke van Aalst-Kortekaas

 7. Giny Wevers schreef:

  Hoi Lisa

  Ik ben een cursus hematologie aan het volgen en zocht iets op over promyelocyten en kwam vervolgens jou weblog tegen. Ik ben erg onder de indruk van jou verhaal en ga je boek bestellen. Ik hoop dat het goed met je blijft gaan en ga jou blog zeker volgen.

  Groetjes Giny

 8. Annemieke schreef:

  Hallo Lisa,

  Mijn broer werkt bij het bedrijf dat jouw boek heeft gedrukt, hierdoor werd ik erg nieuwsgierig naar jouw boek. Ik moet zeggen ik heb je boek met tranen in mijn ogen uitgelezen. Wat heb jij gevochten zeg! Ik vond het erg knap hoe je zo goed je tegenstrijdige emoties kon verwoorden, ik werk zelf in de zorg en ik wil altijd graag weten wat er omgaat in mijn cliënten hun hoofd. Door jouw boek laat je mensen goed inzien dat het niet zo is; mijn haar groeit weer, ik ben schoon = ik ben weer de oude en kan weer alles doen. Nee het tekent voor je hele leven, dat laat je goed inzien. Ik hoop dat het goed gaat met je!

  Groetjes,
  Annemieke

 9. Fleur Jansen schreef:

  Hoi Lisa,

  Misschien weet je niet meer wie ik ben, maar ik was een van de 2e jaars studenten bij wie jij vorig jaar in de CGO-groep terecht kwam. Ik kwam via google op je boek en je site terecht en ben erg onder de indruk van je verhaal. Je hebt dat toen ook in de groep verteld maar om de één of andere reden is toen nooit zo tot me doorgedrongen hoe heftig het allemaal geweest is. Ik kan me ook goed voorstellen dat het heel vreemd voor je moet zijn geweest om zo aan te schuiven bij een nieuwe groep en de opleiding weer op te pakken. Na dat blok ging jij natuurlijk weer met je eigen jaargroep mee en heb ik je niet meer gezien. Zowel bij mij als bij klasgenoten dook af en toe de vraag op ‘hoe is het eigenlijk met Lisa?’, maar omdat ik je niet zo goed ken is het er nooit van gekomen om een mailtje te sturen. Ik ben blij dat het (zo te lezen) goed met je gaat en vind het heel stoer dat je een boek hebt geschreven over je ziekteperiode. Heel veel succes, natuurlijk ook met verloskunde en wie weet tot ziens op school!

  groetjes, Fleur

 10. Sas schreef:

  Hallo Lisa,

  Ik vind je site indrukwekkend . Hoe knap je je er doorheen slaat. Zelf ben ik arts en heb dezelfde ziekte als hou gehad in 2006. Nu heb ik een zoontje gekregen en ben ik zwanger van mijn 2e, alles kan na deze ziekte.

 11. Sas schreef:

  Ik wens je een prachtige toekomst !

 12. Corrie schreef:

  Hoi Lisa.
  Ik heb net jou boek uitgelezen.
  Dit naar aanleiding dat mijn dochter Linsey afgelopen augustus de diagnose APL verhoogd risico kreeg in het LUMC.
  Wat herkenbaar is jouw verhaal.
  Deze vorm van Leukemie komt zo weinig voor, dat ze op het LUMC steeds de protocollen goed moeten nalezen.
  Jou weten ze zich ook goed te herinneren.
  Linsey heeft ook op de IC gelegen, maar gelukkig voor haar niet zo lang.
  Ze heeft nu de vierde reeks chemo’s achter de rug en heeft vorige week weer een beenmergpunctie gehad. Nu nog drie weken wachten op de werkelijke uitslag.
  Dit is zo’n spannende tijd. Heel herkenbaar ook hoe jij dat hebt ervaren.
  Jij hebt je leventje weer opgepakt, maar dit zal altijd een onderdeel van je blijven.
  Voor Linsey hoop ik echt hetzelfde. Maar we doen het stap voor stap.
  Lieve groetjes van een meelevende moeder.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *