Gebroken bloed

 

FOTO’s van de boekpresentatie die op 14 maart 2012 heeft plaatsgevonden in het LUMC.

Klik hier voor een recensie (door Anne De Smet)

Gebroken bloed is te bestellen online via Bol.com of via onze website via deze pagina.

4 reacties op Gebroken bloed

 1. Christy Linssen schreef:

  Hallo Lisa,

  Ben erg benieuwd naar je boek. Jouw verhaal is namelijk ook mijn verhaal. Alleen was ik een vrouw van 51 die februari 2010 de diagnose AML3 gesteld kreeg. Net zo onverwacht als jij. Wel blauwe plekken en een beetje moe, maar ik zag als oorzaak onze pup die tegen me opsprong en mijn nieuwe baan, waarvoor ik elke ochtend om zes uur op moest. Ik volg hetzelfde traject van behandelen als jij, maar dan in het Radboud ziekenhuis in Nijmegen waar ik per ambulance naar toe werd gebracht vanuit het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem waar ze niets konden met deze vorm van leukemie. Tijdens de chemokuren kreeg ik geen longproblemen, maar een forse bloedvergiftiging en ben door het oog van de naald gekropen. Maar afgezien van een paar kleine plekjes in de hersenen (infarktjes) heb ik daar niets aan overgehouden. Wat je schrijft over ATRA herken ik ook, de hoofdpijn etc. Ben altijd blij als de vijftien dagen weer voorbij zijn. Als ik je verhaal lees over de beenmergpunkties ben ik blij dat die bij mij in het borstbeen gaan. De verdovingsspuit is behoorlijk pijnlijk, maar van de punktie voel ik verder niets. Even diep ademhalen als het beenmerg opgezogen wordt en dat was het dan. Ik hoef ook nooit te blijven liggen en heb afgezien van een licht duizelig gevoel ook geen naweën. En voor de duizeligheid helpt meestal een kop koffie goed. Op dit moment volg ik, vanaf oktober 2010, dus dezelfde nabehandeling als jij, maar mag van mijn hematoloog niet naar Italië op vakantie. Ga er toch nog eens naar vragen. Misschien ben je helemaal niet geinteresseerd in mijn verhaal en dan doe maar net of je het niet gelezen hebt. Het doet mij alleen heel erg goed jouw verhaal te mogen lezen omdat ik zo weinig info vindt over AML3. Door jouw duidelijke beschrijving ben ik weer iets wijzer geworden. Wil je me wel laten weten wanneer je boek uitkomt en waar ik het kan kopen???? Dat is namelijk een boek dat ik in mijn boekenkast wil hebben omdat ik het zelf heel moeilijk vindt om de dingen op te schrijven en door de snelheid van de gebeurtenissen ook veel stukken uit mijn herinnering kwijt ben.

  PS. Misschien heb je het intervieuw wat Atie met mij heeft gehad over herstel en balans in Leukonieuws gelezen, daar staat een foto bij dan weet je wie je deze mail gestuurd heeft.

  heeel veeel hartelijke groeten van

  Christy

 2. Yvonne Bloemzaad schreef:

  Lisa, wat ben ik blij voor jou dat je boek uit gaat komen en ik denk ook voor vele andere mensen zoals die mevr. Christy, die het zelfde hebben gehad of nog hebben.
  En voor alle geïnteresseerde mensen die jou volgen.
  Uit ervaring weet ik dat je vaak zoekt naar erkenning/bevestiging.
  Alhoewel wat ik heb gehad in niets op dat van jou lijkt, jou ziekte was/is veel erger,
  herken ik wel veel gevoelens zo als je weet.
  Dat je zo vreselijk ziek moet zijn geworden om felicitatie’s te krijgen voor je boek.
  Ik hoop echt dat je begrijpt hoe ik dit bedoel.
  Jou boek zal een hulp/troost zijn voor vele.
  De hartelijke groetjes van yvonne Bl.

 3. Marga schreef:

  Hallo hoe kan ik een gesigneerd exemplaar bij je bestellen

 4. Anke schreef:

  Hoi Lisa,

  Met bewondering en veel respect heb ik je boek ‘gebroken bloed’ gelezen. Sindsdien volg ik nu ook je verhalen op deze site.
  Ik vind het zo knap hoe je alles beschrijft. Ben erg blij dat je nu lekker in je vel zit!

  Mijn vader heeft sinds september ook APL en omdat er niet veel over te vinden was heb ik toen jouw boek besteld en deze site gelezen. Veel herkenbare situaties en zo fijn om te lezen dat écht alles ‘goed’ komt. Mijn vader start morgen met de 2e kuur van de consolidatiekuur. De blauwe! Hierna nog eentje dus. Ik ben zeer benieuwd hoe het allemaal gaat lopen..

  Heel veel succes met je opleiding/stage en bedankt voor al de informatie die je ons hebt gegeven, onbewust natuurlijk, maar we hebben er veel aan gehad. Er zijn veel momenten dat we tegen elkaar zeggen ‘oh ja, dat had Lisa ook’!

  Veel groetjes,
  Anke

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *